BELGIË – Eind deze maand gaat het weer gebeuren: de jaarlijkse hoppluk in het Vlaamse Steenhuffel. Na vier jaar is dit een traditie geworden onder bierliefhebbers. Brouwerij Palm zette in oktober 2011 achthonderd hopplanten in de grond op een veld van zo’n 35 hectare groot. Een jaar later kon de eerste oogst worden binnengehaald. Samen brengen de Hallertau Mittelfrüh-planten zo’n drieduizend ranken voort. Met de eigen geteelde hop maken de brouwers Hop Select. Dit bier ondergaat een hopping in drie fasen. De brouwers voegen een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In de tweede fase, ‘late hopping’, komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een hoppig en lichtgroen aroma, die aan het einde van het kookproces wordt toegevoegd. Aan het eind van de hoofdgisting vindt de laatste fase plaats: de dry hopping. De brouwmeesters laten het bier vervolgens hergisten op de fles. Naar verwachting doen dit jaar zo’n vijfhonderd liefhebbers mee aan de pluk.
Laatste nieuws
-
Ook in Groningen geen reclame op alcohol in de openbare ruimte | 28 nov 2023
-
Geen tweede verhoging accijns in Verenigd Koninkrijk | 27 nov 2023
-
Hoofdpijn voor Chivas Brothers | 24 nov 2023
-
Valse bommelding | 23 nov 2023
-
Marktspiegel | 22 nov 2023
-
Verbod op reclame alcohol en gokken in Almere | 21 nov 2023
-
Wijnsector moet vernieuwen | 20 nov 2023