BELGIË – Eind deze maand gaat het weer gebeuren: de jaarlijkse hoppluk in het Vlaamse Steenhuffel. Na vier jaar is dit een traditie geworden onder bierliefhebbers. Brouwerij Palm zette in oktober 2011 achthonderd hopplanten in de grond op een veld van zo’n 35 hectare groot. Een jaar later kon de eerste oogst worden binnengehaald. Samen brengen de Hallertau Mittelfrüh-planten zo’n drieduizend ranken voort. Met de eigen geteelde hop maken de brouwers Hop Select. Dit bier ondergaat een hopping in drie fasen. De brouwers voegen een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In de tweede fase, ‘late hopping’, komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een hoppig en lichtgroen aroma, die aan het einde van het kookproces wordt toegevoegd. Aan het eind van de hoofdgisting vindt de laatste fase plaats: de dry hopping. De brouwmeesters laten het bier vervolgens hergisten op de fles. Naar verwachting doen dit jaar zo’n vijfhonderd liefhebbers mee aan de pluk.
Laatste nieuws
-
Prijsbewust bij aankoop van Bourgogne 2023 | 07 feb 2025
-
Nieuwe regels in Denemarken bij verkoop alcohol | 06 feb 2025
-
Canada reageert op importheffing | 05 feb 2025
-
Maison du Champagne | 04 feb 2025
-
CRAFT Awards | 03 feb 2025
-
Terugroepactie van Coca-Cola | 31 jan 2025
-
Storm zorgt voor schade aan Ardbeg | 30 jan 2025