NOORD-SCHARWOUDE – Sokken-in-sandalen-wijn is het al lang niet meer. Een hogere kwaliteitstandaard en een groeiend aanbod hebben ervoor gezorgd dat biologische wijn alom steeds meer wordt gewaardeerd. De afgelopen tien jaar is de duurzame wijnbouw in Europa, maar ook wereldwijd, in oppervlakte bijna verdrievoudigd. Italië staat bovenaan met 83.000 hectare aan duurzame wijnplantages. Daarna volgen Oostenrijk en Spanje. Wine Monitor Nomisma verklaarde het succes van bio-wijn op een speciale conferentie tijdens Vinitaly. De aandacht van consumenten voor puur natuur speelt een belangrijke rol, maar ook de toegenomen herkenbaarheid en kwaliteit van eco-wijnen. Daarnaast zijn mensen de laatste tijd bereid om hier meer geld voor neer te tellen.
Laatste nieuws
-
Fruitglühwein boekt kleine min, maar producenten blijven optimistisch | 20 aug 2025
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025