SPANJE – Ja, er belanden nog altijd ontelbaar veel druiven in wijn, maar het aandeel druiven dat níet wordt geperst groeit aanzienlijk. De afgelopen twintig jaar is de teelt van de tafeldruif bijna verdubbeld. Dat meldde de OIV (International Organisation of Vine and Wine) op het 44e Wereldcongres voor Wijnbouw en Wijn. Vorig jaar werd zo’n 31,5 miljoen ton aan tafeldruiven gewogen, wat 3% meer is dan het jaar daarvoor. De wereldwijde productie van wijn nam af met ongeveer 1%. 2022 was het vierde jaar op rij dat het volume onder het 20-jarig gemiddelde uitkwam. Het congres in Jerez de la Frontera duurt nog tot en met vrijdag; alle knappe koppen uit de internationale wijnindustrie zijn hier bijeen. Zij praten onder meer over de klimaatverandering en hoe kunstmatige intelligentie en big data een rol kunnen spelen bij oplossingen.
Laatste nieuws
-
Fruitglühwein boekt kleine min, maar producenten blijven optimistisch | 20 aug 2025
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025