DUITSLAND – In Saksen konden wijnboeren dit weekend al bevroren druiven plukken voor ijswijn. In de nacht van zondag op maandag daalde het kwik naar -7, -8 en in sommige gevallen -9 graden Celsius. Een onverwachts geluksmomentje voor de wijnboeren die hun druiven expres hadden laten hangen, in de hoop daar ijswijn van te kunnen maken. Dat de vorst al zo vroeg komt, is volgens het Deutsches Weininstitut zeer gunstig voor de wijn omdat de druiven nog in goede staat zijn. Voor de productie van ijswijn is een oogsttemperatuur van minimaal -7°C noodzakelijk.
Laatste nieuws
-
Een slokje op doktersadvies | 13 okt 2025
-
Van grand cru tot grandioze zwendel | 10 okt 2025
-
Kylie Minogue verrast met nieuwe rosé door wijnblunder | 08 okt 2025
-
Veiling vol topwhisky’s zet kansarme jongeren in hun kracht | 07 okt 2025
-
Druivendieven slaan toe in Duitse wijngaard | 06 okt 2025
-
Amerikaanse shutdown legt spirits-sector lam | 06 okt 2025
-
Japanse bierbrouwer getroffen door cyberaanval | 03 okt 2025