DUITSLAND – In Saksen konden wijnboeren dit weekend al bevroren druiven plukken voor ijswijn. In de nacht van zondag op maandag daalde het kwik naar -7, -8 en in sommige gevallen -9 graden Celsius. Een onverwachts geluksmomentje voor de wijnboeren die hun druiven expres hadden laten hangen, in de hoop daar ijswijn van te kunnen maken. Dat de vorst al zo vroeg komt, is volgens het Deutsches Weininstitut zeer gunstig voor de wijn omdat de druiven nog in goede staat zijn. Voor de productie van ijswijn is een oogsttemperatuur van minimaal -7°C noodzakelijk.
Laatste nieuws
-
Staking Chivas Brothers gaat door | 30 nov 2023
-
Brussels Beer Challenge | 29 nov 2023
-
Ook in Groningen geen reclame op alcohol in de openbare ruimte | 28 nov 2023
-
Geen tweede verhoging accijns in Verenigd Koninkrijk | 27 nov 2023
-
Hoofdpijn voor Chivas Brothers | 24 nov 2023
-
Valse bommelding | 23 nov 2023
-
Marktspiegel | 22 nov 2023