DUITSLAND – In Saksen konden wijnboeren dit weekend al bevroren druiven plukken voor ijswijn. In de nacht van zondag op maandag daalde het kwik naar -7, -8 en in sommige gevallen -9 graden Celsius. Een onverwachts geluksmomentje voor de wijnboeren die hun druiven expres hadden laten hangen, in de hoop daar ijswijn van te kunnen maken. Dat de vorst al zo vroeg komt, is volgens het Deutsches Weininstitut zeer gunstig voor de wijn omdat de druiven nog in goede staat zijn. Voor de productie van ijswijn is een oogsttemperatuur van minimaal -7°C noodzakelijk.
Laatste nieuws
-
Wollen hoes voor Cheval Blanc | 09 okt 2024
-
WHO meldt 150.000 nieuwe kankergevallen in EU door alcoholgebruik | 08 okt 2024
-
Monteur gooit per ongeluk kunstwerk weg in museum | 07 okt 2024
-
Kleinere oogst in Bordeaux | 04 okt 2024
-
Alibaba miljonair koopt wijngaarden in Bourgogne | 03 okt 2024
-
VK snelst groeiende markt bier met lage ABV | 02 okt 2024
-
Hamilton sponsort zichzelf | 01 okt 2024