DUITSLAND – In Saksen konden wijnboeren dit weekend al bevroren druiven plukken voor ijswijn. In de nacht van zondag op maandag daalde het kwik naar -7, -8 en in sommige gevallen -9 graden Celsius. Een onverwachts geluksmomentje voor de wijnboeren die hun druiven expres hadden laten hangen, in de hoop daar ijswijn van te kunnen maken. Dat de vorst al zo vroeg komt, is volgens het Deutsches Weininstitut zeer gunstig voor de wijn omdat de druiven nog in goede staat zijn. Voor de productie van ijswijn is een oogsttemperatuur van minimaal -7°C noodzakelijk.
Laatste nieuws
-
Doe mij maar een Pornstar Martini, mam | 01 jun 2023
-
Loonsverhoging bij Gall & Gall | 01 jun 2023
-
Heineken verwijdert posters met jonge modellen | 01 jun 2023
-
Wijnexport VS gekelderd | 31 mei 2023
-
Champagne boekt prima resultaat | 30 mei 2023
-
Scotch voert campagne tegen accijnsverhoging | 26 mei 2023
-
Gaan bierbrouwers de Ierse markt verlaten? | 24 mei 2023