ITALIË – Vorig jaar waren nog maar vier van de honderd flessen Italiaanse wijn biologisch. Maar gezien het snelle tempo waarmee de wijngaarden transformeren naar een duurzaam beleid, moet dat nu toch wel veranderen. Een vijfde van de Italiaanse wijndomeinen doet al aan biologische productie, stelt een nieuw rapport. Daarmee is het land koploper in Europa en zelfs de hele wereld. De laatste tien jaar groeide het aandeel met bijna 110%. Vertaald in hectaren ging het in 2019 om ruim 107.000. Op de eilanden is bijna een derde van de wijngaarden biologisch, in het noorden gaat het om zo’n 23%.
Laatste nieuws
-
Kylie Minogue verrast met nieuwe rosé door wijnblunder | 08 okt 2025
-
Veiling vol topwhisky’s zet kansarme jongeren in hun kracht | 07 okt 2025
-
Druivendieven slaan toe in Duitse wijngaard | 06 okt 2025
-
Amerikaanse shutdown legt spirits-sector lam | 06 okt 2025
-
Japanse bierbrouwer getroffen door cyberaanval | 03 okt 2025
-
Eerste vrouwelijke Mondavi aan het roer in Napa Valley | 03 okt 2025
-
Oudste zoon Beckham teruggefloten | 02 okt 2025