ITALIË – Vorig jaar waren nog maar vier van de honderd flessen Italiaanse wijn biologisch. Maar gezien het snelle tempo waarmee de wijngaarden transformeren naar een duurzaam beleid, moet dat nu toch wel veranderen. Een vijfde van de Italiaanse wijndomeinen doet al aan biologische productie, stelt een nieuw rapport. Daarmee is het land koploper in Europa en zelfs de hele wereld. De laatste tien jaar groeide het aandeel met bijna 110%. Vertaald in hectaren ging het in 2019 om ruim 107.000. Op de eilanden is bijna een derde van de wijngaarden biologisch, in het noorden gaat het om zo’n 23%.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025