ITALIË – Vorig jaar waren nog maar vier van de honderd flessen Italiaanse wijn biologisch. Maar gezien het snelle tempo waarmee de wijngaarden transformeren naar een duurzaam beleid, moet dat nu toch wel veranderen. Een vijfde van de Italiaanse wijndomeinen doet al aan biologische productie, stelt een nieuw rapport. Daarmee is het land koploper in Europa en zelfs de hele wereld. De laatste tien jaar groeide het aandeel met bijna 110%. Vertaald in hectaren ging het in 2019 om ruim 107.000. Op de eilanden is bijna een derde van de wijngaarden biologisch, in het noorden gaat het om zo’n 23%.
Laatste nieuws
-
Fruitglühwein boekt kleine min, maar producenten blijven optimistisch | 20 aug 2025
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025