IERLAND – Slijterij-medewerkers en horecakrachten in Ierland mogen hun kennis op het gebied van Irish Whiskey bijspijkeren. De Ierse whiskey-industrie vindt dat er op dit vlak nog heel wat te verbeteren valt en steekt geld in een online bijscholingsprogramma van de Irish Whiskey Association (IWA). De industrie ziet de heropening van de horeca als een mooie gelegenheid om de koe bij de horens te vatten. Want de groeiende vraag naar Irish Whiskey valt nog best wat op te stuwen als de mensen die het moeten verkopen meer kennis in huis hebben en zich daarmee ontpoppen tot enthousiaste ambassadeurs. Simpel gezegd is dat de reden waarom de distilleerderijen de bijscholing wel willen financieren. Bijna honderdtwintig man, werkzaam in de Ierse pubs, hotels en slijterijen, duiken in de geschiedenis van Irish Whiskey, de productie en de wettelijke definities. Wie de cursus met succes weet af te ronden, heeft een WSET-certificaat (level 1) op zak.
Laatste nieuws
-
Kylie Minogue verrast met nieuwe rosé door wijnblunder | 08 okt 2025
-
Veiling vol topwhisky’s zet kansarme jongeren in hun kracht | 07 okt 2025
-
Druivendieven slaan toe in Duitse wijngaard | 06 okt 2025
-
Amerikaanse shutdown legt spirits-sector lam | 06 okt 2025
-
Japanse bierbrouwer getroffen door cyberaanval | 03 okt 2025
-
Eerste vrouwelijke Mondavi aan het roer in Napa Valley | 03 okt 2025
-
Oudste zoon Beckham teruggefloten | 02 okt 2025