IERLAND – Slijterij-medewerkers en horecakrachten in Ierland mogen hun kennis op het gebied van Irish Whiskey bijspijkeren. De Ierse whiskey-industrie vindt dat er op dit vlak nog heel wat te verbeteren valt en steekt geld in een online bijscholingsprogramma van de Irish Whiskey Association (IWA). De industrie ziet de heropening van de horeca als een mooie gelegenheid om de koe bij de horens te vatten. Want de groeiende vraag naar Irish Whiskey valt nog best wat op te stuwen als de mensen die het moeten verkopen meer kennis in huis hebben en zich daarmee ontpoppen tot enthousiaste ambassadeurs. Simpel gezegd is dat de reden waarom de distilleerderijen de bijscholing wel willen financieren. Bijna honderdtwintig man, werkzaam in de Ierse pubs, hotels en slijterijen, duiken in de geschiedenis van Irish Whiskey, de productie en de wettelijke definities. Wie de cursus met succes weet af te ronden, heeft een WSET-certificaat (level 1) op zak.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025