IERLAND – Slijterij-medewerkers en horecakrachten in Ierland mogen hun kennis op het gebied van Irish Whiskey bijspijkeren. De Ierse whiskey-industrie vindt dat er op dit vlak nog heel wat te verbeteren valt en steekt geld in een online bijscholingsprogramma van de Irish Whiskey Association (IWA). De industrie ziet de heropening van de horeca als een mooie gelegenheid om de koe bij de horens te vatten. Want de groeiende vraag naar Irish Whiskey valt nog best wat op te stuwen als de mensen die het moeten verkopen meer kennis in huis hebben en zich daarmee ontpoppen tot enthousiaste ambassadeurs. Simpel gezegd is dat de reden waarom de distilleerderijen de bijscholing wel willen financieren. Bijna honderdtwintig man, werkzaam in de Ierse pubs, hotels en slijterijen, duiken in de geschiedenis van Irish Whiskey, de productie en de wettelijke definities. Wie de cursus met succes weet af te ronden, heeft een WSET-certificaat (level 1) op zak.
Laatste nieuws
-
Topwijnen gestolen in Toscane | 27 mrt 2025
-
Dutch Beer Challenge | 26 mrt 2025
-
Carlsberg nieuwe sponsor van UEFA | 25 mrt 2025
-
EU stelt extra importheffing op VS uit | 24 mrt 2025
-
Britse drempel voor alcoholvrij bier verhoogd | 21 mrt 2025
-
Limburgs Wijnbouwcongres 2025 | 20 mrt 2025
-
ProWein 2025 blijft toonaangevende internationale vakbeurs ondanks stevige concurrentie | 19 mrt 2025