AMSTERDAM – Hemelswater Code Blond heeft op de Horecava in Amsterdam de Innovation Award 2017 gewonnen. Het bier wordt gebrouwen met lokaal opgevangen regenwater. Door het vervolgens te filteren en te koken worden alle bacteriën gedood. Voor dit opvallende idee sloegen brouwerij De Prael en bedenker Joris Hoebe de handen ineen. Eerder werd het blonde bier al bekroond met de ASN Wereldprijs in de categorie duurzame energie, natuur en milieu. En nu is er dus de Horecava Innovation Award. “Storytelling en wereld verbeteren via voedsel komen in dit product prachtig bij elkaar,” oordeelde de jury. “Elk biertje nodigt uit tot een gesprek over klimaatverandering.” Het Pieper Bier, een pale ale gemaakt van overgebleven aardappelen, ontving de Karel de Vos Duurzaamheid Award.
Laatste nieuws
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025
-
Britse vodka van aardappel tot terroir | 03 jul 2025
-
EHN benadrukt impact van alcohol op hart- en vaatziekten | 02 jul 2025
-
Italiaanse wijn dreigt uit VS te verdwijnen | 01 jul 2025