AMSTERDAM – Hemelswater Code Blond heeft op de Horecava in Amsterdam de Innovation Award 2017 gewonnen. Het bier wordt gebrouwen met lokaal opgevangen regenwater. Door het vervolgens te filteren en te koken worden alle bacteriën gedood. Voor dit opvallende idee sloegen brouwerij De Prael en bedenker Joris Hoebe de handen ineen. Eerder werd het blonde bier al bekroond met de ASN Wereldprijs in de categorie duurzame energie, natuur en milieu. En nu is er dus de Horecava Innovation Award. “Storytelling en wereld verbeteren via voedsel komen in dit product prachtig bij elkaar,” oordeelde de jury. “Elk biertje nodigt uit tot een gesprek over klimaatverandering.” Het Pieper Bier, een pale ale gemaakt van overgebleven aardappelen, ontving de Karel de Vos Duurzaamheid Award.
Laatste nieuws
-
Minder bier verkocht in 2024 | 14 feb 2025
-
Terugkeer van alcoholslot voor veelplegers | 13 feb 2025
-
Loslatend etiket op statiegeldfles | 12 feb 2025
-
VS slaat groots Prosecco in | 11 feb 2025
-
Spaanse wijnregio Castilla-La Mancha presenteert topwijnen in Amsterdam | 10 feb 2025
-
Prijsbewust bij aankoop van Bourgogne 2023 | 07 feb 2025
-
Nieuwe regels in Denemarken bij verkoop alcohol | 06 feb 2025