NOORD-SCHARWOUDE – De voedings- en drankenindustrie boekt nog onvoldoende resultaat in haar streven naar een flinke reductie van de CO2-uitstoot. Dat stelt Climate Action 100+. In dit samenwerkingsverband zitten ruim zeshonderd investeerders uit de hele wereld, die willen bereiken dat de grootste vervuilers maatregelen nemen tegen de klimaatverandering. De groep stelt dat de voedings- en drankenindustrie verantwoordelijk is voor ongeveer een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Met het huidige tempo gaat het de sector niet lukken om de doelstellingen van Parijs te halen, waarschuwt Climate Action 100+. Hierin staat dat de CO2-uitstoot rond 2050 nul moet zijn. Wil de voedings- en drankenindustrie dit halen, dan moeten de bedrijven veel meer doen en nauwer samenwerken met de toeleveringsketens.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025