NOORD-SCHARWOUDE – De Italiaanse mousserende-wijnindustrie heeft niets te klagen, de flessen gaan al het hele jaar als warme broodjes over de toonbank. Vorig jaar had de categorie van alle wijnen het meest te lijden onder de pandemie, maar nu duikelen de verschillende observatoria over elkaar heen met bruisende cijfers. Zo verwachten de onderzoekers van het UIV dat deze feestdagen wereldwijd meer mensen proosten met prosecco of een andere Italiaanse bubbel dan ooit te voren. En dan zullen spumanti en frizzanti het jaar naar verwachting afsluiten met een nieuw record, zowel in verkoop als productie. In eigen land werd en wordt veel meer gebubbeld, maar het exportvolume steeg ook. In beide gevallen gaat het om een volumestijging van rond de 20% (ten opzichte van vorig jaar). En het Italiaanse bubbelobservatorium OVSE voorspelt dat alleen al vanavond nog eens 39 tot 42 miljoen kurken de lucht in gaan.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025