ITALIË – Uit de Vinitaly-beurs komt zulk aardig nieuws, dat we u ook deze niet willen onthouden: Valpolicella is bezig met de aanvraag voor Unesco-erkenning voor haar druivendroogtechniek. Je zou misschien verwachten dat de traditionele droogwijze al lang en breed benoemd is tot immaterieel erfgoed maar niets is minder waar. Het hele proces, waar vaak jaren overheen gaat, is nu officieel in gang gezet. Voor de zoete wijnen amarone en ripasso worden de druiven na de oogst zo’n drie tot vier maanden te drogen gelegd in speciale droogkamers. Erkenning door Unesco zou een boost kunnen betekenen voor de producenten.
Laatste nieuws
-
Laatste kans om in te schrijven voor de V d’Or Awards 2026 | 16 sep 2025
-
Een glas wijn of bier is niet alleen maar slecht | 15 sep 2025
-
Huub van Doorne neemt na twintig jaar afscheid als CEO van Lucas Bols | 12 sep 2025
-
Recordregen aan gouden medailles bij Wijnkeuring 2025 | 11 sep 2025
-
Snellere controles in zicht, maar handbagagewijn moet nog even wachten | 10 sep 2025
-
Cider terug van weggeweest? | 09 sep 2025
-
Oudste whisky van India | 08 sep 2025