ITALIË – Uit de Vinitaly-beurs komt zulk aardig nieuws, dat we u ook deze niet willen onthouden: Valpolicella is bezig met de aanvraag voor Unesco-erkenning voor haar druivendroogtechniek. Je zou misschien verwachten dat de traditionele droogwijze al lang en breed benoemd is tot immaterieel erfgoed maar niets is minder waar. Het hele proces, waar vaak jaren overheen gaat, is nu officieel in gang gezet. Voor de zoete wijnen amarone en ripasso worden de druiven na de oogst zo’n drie tot vier maanden te drogen gelegd in speciale droogkamers. Erkenning door Unesco zou een boost kunnen betekenen voor de producenten.
Laatste nieuws
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025
-
Britse vodka van aardappel tot terroir | 03 jul 2025