ITALIË – Uit de Vinitaly-beurs komt zulk aardig nieuws, dat we u ook deze niet willen onthouden: Valpolicella is bezig met de aanvraag voor Unesco-erkenning voor haar druivendroogtechniek. Je zou misschien verwachten dat de traditionele droogwijze al lang en breed benoemd is tot immaterieel erfgoed maar niets is minder waar. Het hele proces, waar vaak jaren overheen gaat, is nu officieel in gang gezet. Voor de zoete wijnen amarone en ripasso worden de druiven na de oogst zo’n drie tot vier maanden te drogen gelegd in speciale droogkamers. Erkenning door Unesco zou een boost kunnen betekenen voor de producenten.
Laatste nieuws
-
Tekort aan blik (alweer) | 10 aug 2022
-
Britse retail verkoopt meer tequila | 08 aug 2022
-
5 augustus: Wereldbierdag | 05 aug 2022
-
Ambitieuze plannen Spaanse wijnindustrie | 03 aug 2022
-
Bestel nu je tickets voor de DrankenbeurZ | 01 aug 2022
-
Flinke groei premium dranken verwacht | 29 jul 2022
-
Wijn voor Franse brandweermannen | 28 jul 2022