AMERIKA – Volgens de Europese wijnwetgeving zou je het eigenlijk geen wijn mogen noemen, maar de Amerikanen storen zich daar kennelijk niet aan. Wetenschappers in San Francisco hebben een moscato d’asti ontwikkeld zonder daar ook maar één druif in te stoppen. Op dit moment is ook de eerste synthetische pinot noir in de maak. Het lab-drankje is gemaakt door de chemische delen die in normale wijn voorkomen, te klonen. Het bevat onder meer ethanol, suiker, water en aminozuren. Eind dit jaar zal de kunstmatige wijn op de Amerikaanse markt worden gebracht, voor een bedrag waarvan het nog maar de vraag is of de ‘gewone’ consument dat bereid is te betalen: 20 dollar, omgerekend zo’n 17 euro. Maar daar heb je dan wel een wijn voor die veel langer houdbaar is. Uit tests zou namelijk blijken dat de synthetische moscato een jaar na opening nog steeds niet geoxideerd is…
Laatste nieuws
-
Van de Amsterdammer, voor de Amsterdammer | 05 nov 2024
-
Vierde Editie van The Art of Drinks een feit | 04 nov 2024
-
Britse regering verhoogt accijns op wijn en sterke drank | 01 nov 2024
-
Wijngids van Corriere della Sera | 31 okt 2024
-
Robotische druivenplukker heeft het in de vingers | 30 okt 2024
-
Primeur voor FC Dordrecht | 29 okt 2024
-
Slechte naleving Alcoholwet in Noord-Holland Noord | 28 okt 2024