AMERIKA – Volgens de Europese wijnwetgeving zou je het eigenlijk geen wijn mogen noemen, maar de Amerikanen storen zich daar kennelijk niet aan. Wetenschappers in San Francisco hebben een moscato d’asti ontwikkeld zonder daar ook maar één druif in te stoppen. Op dit moment is ook de eerste synthetische pinot noir in de maak. Het lab-drankje is gemaakt door de chemische delen die in normale wijn voorkomen, te klonen. Het bevat onder meer ethanol, suiker, water en aminozuren. Eind dit jaar zal de kunstmatige wijn op de Amerikaanse markt worden gebracht, voor een bedrag waarvan het nog maar de vraag is of de ‘gewone’ consument dat bereid is te betalen: 20 dollar, omgerekend zo’n 17 euro. Maar daar heb je dan wel een wijn voor die veel langer houdbaar is. Uit tests zou namelijk blijken dat de synthetische moscato een jaar na opening nog steeds niet geoxideerd is…
Laatste nieuws
-
Alcoholvrij-drempel in Groot-Brittannië mogelijk verhoogd naar 0,5% | 29 sep 2023
-
Bijzondere ontdekking in Chablis | 28 sep 2023
-
Champagne Salon brengt vintage 2013 uit | 27 sep 2023
-
Tien duurste champagnes ter wereld in 2023 | 26 sep 2023
-
Bier in Londen aan de prijs | 25 sep 2023
-
Heineken in de Mix | 22 sep 2023
-
Eerste reactie van CBL op miljoenennota | 21 sep 2023