SCHOTLAND – Van grondstof tot verpakking; de Schotse whisky-industrie moet er alles aan doen om de komende jaren te verduurzamen, vindt brancheorganisatie SWA (Scotch Whisky Associaton). Op de jaarlijkse ledenbijeenkomst in Edinburgh zette CEO Karen Betts de plannen voor de toekomst uiteen. Scotch Whisky draagt een flinke steen bij aan de export van food & drinks in Groot-Brittannië. 21% is het aandeel op dit moment. Over dertig jaar, in 2050, moet ‘Scotch’ nog steeds de onbetwiste nummer één zijn in de drankenexport, maar ook CO2-neutraal werken. “Onze industrie is afhankelijk van natuurbronnen en onze distilleerderijen staan op de mooiste plekjes. Het is dus niet meer dan logisch dat we veel tijd, energie en geld steken in duurzaamheid”, verklaarde Betts in haar speech. En dat kan best samengaan met verdere groei, vindt de SWA. De organisatie wil nauwer samenwerken met de Schotse regering om te komen tot milieuvriendelijke productie en transport.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025