SCHOTLAND – Van grondstof tot verpakking; de Schotse whisky-industrie moet er alles aan doen om de komende jaren te verduurzamen, vindt brancheorganisatie SWA (Scotch Whisky Associaton). Op de jaarlijkse ledenbijeenkomst in Edinburgh zette CEO Karen Betts de plannen voor de toekomst uiteen. Scotch Whisky draagt een flinke steen bij aan de export van food & drinks in Groot-Brittannië. 21% is het aandeel op dit moment. Over dertig jaar, in 2050, moet ‘Scotch’ nog steeds de onbetwiste nummer één zijn in de drankenexport, maar ook CO2-neutraal werken. “Onze industrie is afhankelijk van natuurbronnen en onze distilleerderijen staan op de mooiste plekjes. Het is dus niet meer dan logisch dat we veel tijd, energie en geld steken in duurzaamheid”, verklaarde Betts in haar speech. En dat kan best samengaan met verdere groei, vindt de SWA. De organisatie wil nauwer samenwerken met de Schotse regering om te komen tot milieuvriendelijke productie en transport.
Laatste nieuws
-
Fruitglühwein boekt kleine min, maar producenten blijven optimistisch | 20 aug 2025
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025