SCHOTLAND – Van grondstof tot verpakking; de Schotse whisky-industrie moet er alles aan doen om de komende jaren te verduurzamen, vindt brancheorganisatie SWA (Scotch Whisky Associaton). Op de jaarlijkse ledenbijeenkomst in Edinburgh zette CEO Karen Betts de plannen voor de toekomst uiteen. Scotch Whisky draagt een flinke steen bij aan de export van food & drinks in Groot-Brittannië. 21% is het aandeel op dit moment. Over dertig jaar, in 2050, moet ‘Scotch’ nog steeds de onbetwiste nummer één zijn in de drankenexport, maar ook CO2-neutraal werken. “Onze industrie is afhankelijk van natuurbronnen en onze distilleerderijen staan op de mooiste plekjes. Het is dus niet meer dan logisch dat we veel tijd, energie en geld steken in duurzaamheid”, verklaarde Betts in haar speech. En dat kan best samengaan met verdere groei, vindt de SWA. De organisatie wil nauwer samenwerken met de Schotse regering om te komen tot milieuvriendelijke productie en transport.
Laatste nieuws
-
Spaans onderzoek naar frauduleuze praktijken | 15 apr 2021
-
Minder champagne naar VS | 14 apr 2021
-
Franse wijnboer kan rekenen op compensatie vorstschade | 13 apr 2021
-
Herwonnen vrijheid | 12 apr 2021
-
Britse wijnimport keldert na goed jaar | 09 apr 2021
-
Alcohol alleen in de slijterij? | 08 apr 2021
-
Craft breweries laten zich niet weerhouden door crisis | 07 apr 2021