SCHOTLAND – Van grondstof tot verpakking; de Schotse whisky-industrie moet er alles aan doen om de komende jaren te verduurzamen, vindt brancheorganisatie SWA (Scotch Whisky Associaton). Op de jaarlijkse ledenbijeenkomst in Edinburgh zette CEO Karen Betts de plannen voor de toekomst uiteen. Scotch Whisky draagt een flinke steen bij aan de export van food & drinks in Groot-Brittannië. 21% is het aandeel op dit moment. Over dertig jaar, in 2050, moet ‘Scotch’ nog steeds de onbetwiste nummer één zijn in de drankenexport, maar ook CO2-neutraal werken. “Onze industrie is afhankelijk van natuurbronnen en onze distilleerderijen staan op de mooiste plekjes. Het is dus niet meer dan logisch dat we veel tijd, energie en geld steken in duurzaamheid”, verklaarde Betts in haar speech. En dat kan best samengaan met verdere groei, vindt de SWA. De organisatie wil nauwer samenwerken met de Schotse regering om te komen tot milieuvriendelijke productie en transport.
Laatste nieuws
-
Wijn zonder alcohol is geen wijn | 18 apr 2024
-
Record omzet voor Sotheby’s | 17 apr 2024
-
Lukas Wiegman beste sommelier | 16 apr 2024
-
Brouwer uit Florida onder vuur | 15 apr 2024
-
Omzetgroei voor Jägermeister | 12 apr 2024
-
Minder accijns voor schatkist | 11 apr 2024
-
Wisseling van de wacht bij Verbunt Verlinden | 10 apr 2024