De DOCG status die Nizza, de regio van de barbera, in 2014 kreeg, heeft de wijnproducenten al daar geen windeieren gelegd. Want in een periode waarin de wijnconsumptie volgens alle gegevens lijkt af te nemen, is er tegelijk een stroming gaande waarin wijndrinkers zich vooral richten op kwaliteit. En daar profiteert Nizza DOCG van. Het maakte in 2024 een groei door van 5% en kende een jaaromzet van € 30 miljoen met meer dan een miljoen flessen. Het Consorzio telt op dit moment 92 leden en het DOCG gebied strekt zich uit over 18 gemeenten in het hart van Monferrato, in Piemonte. Een Nizza DOCG moet minimaal achttien maanden rijpen, waarvan minimaal zes op hout. Een riserva kent zelfs 80 maanden rijping, waarvan twaalf op hout.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025