BELGIË – Een nieuwe brouwtechniek die minder water en hitte verbruikt en bovendien minder CO2 uitstoot. Drie vliegen in één klap. ‘s Werelds grootste brouwer presenteerde afgelopen week dit nieuwe procedé op een bierbeurs in Gent. In het reguliere brouwproces worden tijdens het koken via stoom gasbellen opgewekt, die mede de smaak van het bier bepalen. Maar bij de nieuw ontwikkelde techniek worden de gasbellen in de ketel geblazen en is koken niet nodig. Een stuk energiezuiniger, terwijl de smaak behouden blijft. AB InBev gebruikt de nieuwe methode al in de brouwerij in Jupile. De bierfabrikant wil haar CO2-uitstoot fors verminderen en dit is weer een stap in de goede richting. Bijzonder is dat de techniek wordt opengesteld voor andere brouwers, de kleintjes kunnen zelfs gratis een licentie aanvragen. Grote brouwerijen betalen een vergoeding die weer wordt geïnvesteerd in duurzame technologie.
Laatste nieuws
-
Fruitglühwein boekt kleine min, maar producenten blijven optimistisch | 20 aug 2025
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025