De titel ‘Grootste verscheidenheid aan smaken in een whisky’ is voor de nieuwste single malt van Johnson Reserve. De whisky ‘Ascension’ werd gerijpt in maar liefst 33 verschillende vaten, waaronder mezcal-, port- , madeira-, marsala-, armagnac- en pedro ximénez-vaten. Het leverde een zodanig gevarieerd smaakprofiel op dat er een nieuw record kan worden toegevoegd aan de Guinness World Records. Zoveel smaken waren er niet eerder in een whisky te herkennen geweest. Het record betekent voor de familie Johnson uit Glenfarg (Schotland) een absoluut hoogtepunt. Er ging namelijk een intensieve voorbereiding aan vooraf. Jarenlang experimenteerde de familie in samenwerking met diverse laboratoria om er achter te komen welke invloed welk vat had op het rijpingsproces en welke vatvolgorde dan zou moeten worden gehanteerd om de whisky de gelaagdheid te geven die men voor ogen had. Geeft een madeira-vat subtiele versterkte wijnkenmerken aan de whisky, een mezcal-vat zorgt weer voor rokerige en aardse tonen en zo voegt elk vat weer iets anders toe.
Er zullen maar 40 flessen van de single malt worden uitgebracht. Wilt u een fles bemachtigen, dan kunt u zich bij de producent aanmelden. Een loting zal vervolgens uitmaken wie de fles al dan niet aan zijn verzameling kan toevoegen.