WALES – Ze zijn er al even mee bezig, maar hopen dat het dit jaar rondkomt: officiële bescherming voor Welsh Whisky. Nu de Brexit écht een feit is, is de tijd er volgens de distilleerderijen rijp voor. Want nu mag het Verenigd Koninkrijk zelf bepalen welke producten daarvoor in aanmerking komen. Lam, eerstelingen uit Pembrokeshire, zeezout van Anglesey en zelfs lokale wijn hebben als Welshe lekkernijen de geografische beschermde status (PGI) al bemachtigd. Maar whisky uit Wales staat nog niet in dat rijtje. Samen zijn de stokerijen druk bezig om productieregels op te stellen die mede bepalen wat een whisky echt Welsh maakt. Voor Scotch – en ook Irish Whiskey – zijn die standaarden er al, maar Wales is wat dat betreft nog een ‘groentje’. Pas begin deze eeuw kwam de commerciële whiskyindustrie hier langzaam maar zeker op gang.
(foto: Penderyn)
Laatste nieuws
-
Nieuwe wind bij Ardbeg | 21 nov 2025
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
