WALES – Ze zijn er al even mee bezig, maar hopen dat het dit jaar rondkomt: officiële bescherming voor Welsh Whisky. Nu de Brexit écht een feit is, is de tijd er volgens de distilleerderijen rijp voor. Want nu mag het Verenigd Koninkrijk zelf bepalen welke producten daarvoor in aanmerking komen. Lam, eerstelingen uit Pembrokeshire, zeezout van Anglesey en zelfs lokale wijn hebben als Welshe lekkernijen de geografische beschermde status (PGI) al bemachtigd. Maar whisky uit Wales staat nog niet in dat rijtje. Samen zijn de stokerijen druk bezig om productieregels op te stellen die mede bepalen wat een whisky echt Welsh maakt. Voor Scotch – en ook Irish Whiskey – zijn die standaarden er al, maar Wales is wat dat betreft nog een ‘groentje’. Pas begin deze eeuw kwam de commerciële whiskyindustrie hier langzaam maar zeker op gang.
(foto: Penderyn)
Laatste nieuws
-
Spaans onderzoek naar frauduleuze praktijken | 15 apr 2021
-
Minder champagne naar VS | 14 apr 2021
-
Franse wijnboer kan rekenen op compensatie vorstschade | 13 apr 2021
-
Herwonnen vrijheid | 12 apr 2021
-
Britse wijnimport keldert na goed jaar | 09 apr 2021
-
Alcohol alleen in de slijterij? | 08 apr 2021
-
Craft breweries laten zich niet weerhouden door crisis | 07 apr 2021