WALES – Ze zijn er al even mee bezig, maar hopen dat het dit jaar rondkomt: officiële bescherming voor Welsh Whisky. Nu de Brexit écht een feit is, is de tijd er volgens de distilleerderijen rijp voor. Want nu mag het Verenigd Koninkrijk zelf bepalen welke producten daarvoor in aanmerking komen. Lam, eerstelingen uit Pembrokeshire, zeezout van Anglesey en zelfs lokale wijn hebben als Welshe lekkernijen de geografische beschermde status (PGI) al bemachtigd. Maar whisky uit Wales staat nog niet in dat rijtje. Samen zijn de stokerijen druk bezig om productieregels op te stellen die mede bepalen wat een whisky echt Welsh maakt. Voor Scotch – en ook Irish Whiskey – zijn die standaarden er al, maar Wales is wat dat betreft nog een ‘groentje’. Pas begin deze eeuw kwam de commerciële whiskyindustrie hier langzaam maar zeker op gang.
(foto: Penderyn)
Laatste nieuws
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
-
Nieuwe start voor London Wine Fair | 13 nov 2025
-
Hout met karakter tilt Priorat-wijnen naar nieuw niveau | 12 nov 2025
-
Tuk-tukdief ontloopt langere celstraf na teruggave deel gestolen wijn | 11 nov 2025
-
ProWein zet in op slimmer en meer evenwicht | 10 nov 2025
-
Iedereen doet het weleens, de een meer dan de ander | 07 nov 2025
-
Zeldzame Lafite-wijnen onder de hamer bij Sotheby’s | 06 nov 2025
