BRUSSEL – In steeds meer frisdranken zit minder suiker dan vroeger. Volgens de Europese producentenorganisatie Unesda is het toegevoegde suikergehalte sinds 2015 met bijna 18% afgenomen. Dat geldt voor alle frisdranken behalve water en sappen. De fabrieken zijn flink bezig met innovatie; 60% van de dranken die de afgelopen tien jaar nieuw op de markt kwamen, hebben geen of weinig suiker en calorieën. Resultaat is dat nu bijna een derde (29%) van de producten caloriearm of calorievrij is. Tot 2025 (gerekend vanaf 2019) wil de Europese frisdrankenindustrie het toegevoegde suikergehalte met nog eens 10% verminderen. Tussen 2019 en 2021 werd een daling van 3,6% bereikt, dus dat betekent dat er de komende drie jaar, 2022 meegerekend, nog zo’n 6,5% geminderd moet worden.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025