BRUSSEL – In steeds meer frisdranken zit minder suiker dan vroeger. Volgens de Europese producentenorganisatie Unesda is het toegevoegde suikergehalte sinds 2015 met bijna 18% afgenomen. Dat geldt voor alle frisdranken behalve water en sappen. De fabrieken zijn flink bezig met innovatie; 60% van de dranken die de afgelopen tien jaar nieuw op de markt kwamen, hebben geen of weinig suiker en calorieën. Resultaat is dat nu bijna een derde (29%) van de producten caloriearm of calorievrij is. Tot 2025 (gerekend vanaf 2019) wil de Europese frisdrankenindustrie het toegevoegde suikergehalte met nog eens 10% verminderen. Tussen 2019 en 2021 werd een daling van 3,6% bereikt, dus dat betekent dat er de komende drie jaar, 2022 meegerekend, nog zo’n 6,5% geminderd moet worden.
Laatste nieuws
-
Duitse biercultuur vernieuwt om bij te blijven | 14 jul 2025
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025