BRUSSEL – In steeds meer frisdranken zit minder suiker dan vroeger. Volgens de Europese producentenorganisatie Unesda is het toegevoegde suikergehalte sinds 2015 met bijna 18% afgenomen. Dat geldt voor alle frisdranken behalve water en sappen. De fabrieken zijn flink bezig met innovatie; 60% van de dranken die de afgelopen tien jaar nieuw op de markt kwamen, hebben geen of weinig suiker en calorieën. Resultaat is dat nu bijna een derde (29%) van de producten caloriearm of calorievrij is. Tot 2025 (gerekend vanaf 2019) wil de Europese frisdrankenindustrie het toegevoegde suikergehalte met nog eens 10% verminderen. Tussen 2019 en 2021 werd een daling van 3,6% bereikt, dus dat betekent dat er de komende drie jaar, 2022 meegerekend, nog zo’n 6,5% geminderd moet worden.
Laatste nieuws
-
Veuve Clicquot kiest voor pinot noir in La Grande Dame 2018 | 18 apr 2025
-
LVMH ziet sterke daling in verkoop van spirits | 17 apr 2025
-
Oudste Ierse whiskey ooit gebotteld | 16 apr 2025
-
Alcohol uit koffiedik | 15 apr 2025
-
Uniek bierblik voor Go Ahead Eagles | 14 apr 2025
-
Bier in blik | 11 apr 2025
-
Zware regenval legt Buffalo Trace Bourbon plat | 10 apr 2025