Champagne Deutz staat aan het begin van een nieuwe periode waarin duurzaamheid een centrale rol krijgt. Onder leiding van keldermeester Caroline Latrive kiest het huis bewust voor een volledige omschakeling naar biologische wijnbouw. Die keuze komt niet uit de lucht vallen. Deutz werkte de afgelopen vijftien jaar al aan verschillende milieugerichte initiatieven en besloot in 2023 de stap naar officiële certificering te zetten voor de eigen wijngaarden in Aÿ. De motivatie achter deze koers is tweeledig. Enerzijds wil het huis bijdragen aan de toekomst van het Champagnegebied, waarin gezonde bodems en biodiversiteit steeds belangrijker worden. Anderzijds merkt Latrive dat de wijngaarden zelf erop vooruitgaan. Door het gebruik van herbiciden volledig te stoppen, moesten de wijnstokken dieper wortelen en zelf hun balans terugvinden. Dat levert druiven op met meer expressie, intensiteit en aromatische diepgang, precies de kwaliteiten die Deutz in zijn wijnen wil laten spreken.
Laatste nieuws
-
Deutz zet een duidelijke stap | 04 dec 2025
-
Onverwachts overlijden Paul Robert Blom | 03 dec 2025
-
Wijnmarkt krabbelt langzaam uit dal | 03 dec 2025
-
Madiran in beweging | 02 dec 2025
-
Duitse vruchtenbrandewijn zoekt nieuwe glans | 01 dec 2025
-
Spaanse wijnmaker ontdekt nieuwe horizon met druivenbier | 28 nov 2025
-
Nieuwe druiven geven wijnbouw toekomst onder druk van klimaatverandering | 27 nov 2025
