AMERIKA – De Amerikaanse Brewers Association (BA) heeft de definitie van craft beer aangepast. Deze was geschoeid op de pijlers: klein, onafhankelijk en traditioneel. Het begrip ‘traditioneel’ is nu uit de omschrijving geschrapt. Om de zoveel jaar houdt de brancheorganisatie voor kleine en onafhankelijke brouwers haar definitie van wat craft bier precies is tegen het licht. Zij vindt het belangrijk dat deze aansluit op de praktijk. Anders gezegd: de definitie moet actueel blijven. Afgelopen zomer werd via een enquête onderzocht wat de aangesloten leden zoal brouwen en wat hun plannen zijn voor de toekomst. Daaruit bleek dat de ambachtelijke brouwerijen innovatie hoog in het vaandel hebben staan en zoeken naar nieuwe bronnen van inkomsten. Volgens de regels van de BA moest het geproduceerde volume voor minimaal 50% uit bier bestaan. Dat is nu veranderd, waarmee craft brewers eenvoudiger hun grenzen kunnen verleggen naar andere dranken, zoals cider, alcoholische kombucha, wijn en -als de wetgeving dat toestaat- cannabisbier. Voorwaarden dat een craft brewer op beperkte schaal produceert (maximaal 6 miljoen vaten per jaar) en voor meer dan 75% onafhankelijk is, blijven van kracht.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025