AMERIKA – De Amerikaanse Brewers Association (BA) heeft de definitie van craft beer aangepast. Deze was geschoeid op de pijlers: klein, onafhankelijk en traditioneel. Het begrip ‘traditioneel’ is nu uit de omschrijving geschrapt. Om de zoveel jaar houdt de brancheorganisatie voor kleine en onafhankelijke brouwers haar definitie van wat craft bier precies is tegen het licht. Zij vindt het belangrijk dat deze aansluit op de praktijk. Anders gezegd: de definitie moet actueel blijven. Afgelopen zomer werd via een enquête onderzocht wat de aangesloten leden zoal brouwen en wat hun plannen zijn voor de toekomst. Daaruit bleek dat de ambachtelijke brouwerijen innovatie hoog in het vaandel hebben staan en zoeken naar nieuwe bronnen van inkomsten. Volgens de regels van de BA moest het geproduceerde volume voor minimaal 50% uit bier bestaan. Dat is nu veranderd, waarmee craft brewers eenvoudiger hun grenzen kunnen verleggen naar andere dranken, zoals cider, alcoholische kombucha, wijn en -als de wetgeving dat toestaat- cannabisbier. Voorwaarden dat een craft brewer op beperkte schaal produceert (maximaal 6 miljoen vaten per jaar) en voor meer dan 75% onafhankelijk is, blijven van kracht.
Laatste nieuws
-
Champagneverkoop daalt fors | 23 jan 2025
-
Giftige alcohol in Turkije | 22 jan 2025
-
Robbers & van den Hoogen krijgt miljoeneninvestering | 21 jan 2025
-
Grolsch en Twente blijven elkaar trouw | 20 jan 2025
-
Na 40 jaar mogelijk weer bier op Engelse tribune | 17 jan 2025
-
Het Schotse eiland Tiree produceert weer whisky | 16 jan 2025
-
Markt voor biologische wijn groeit gestaag | 15 jan 2025