ARGENTINIË – Mooi droog weer hadden ze, afgelopen zomer in Argentinië. Maar de winter was aan de koude kant. De oogst 2019 heeft daardoor iets minder opgeleverd dan verwacht. Volgens de wijnboeren is de kwaliteit uitstekend. De consument kan zich verheugen op sterk geconcentreerde,evenwichtige wijnen met veel frisheid. Bij Argentinië moeten we natuurlijk even andersom denken. In januari en februari is het zomer. In Mendoza, waar de meeste wijn wordt verbouwd, was het toen op sommige momenten boven de 40 graden Celsius. In maart en april daalde het kwik, waardoor de rijping iets werd afgeremd en er uiteindelijk in de ‘normale’ periode geoogst kon worden.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025