AMERIKA – Nul calorieën en nul procent alcohol. Dat moet de gezondheidsgoeroes als muziek in de oren klinken. Misschien wordt het ambachtelijk gemaakte bruisende ‘hop water’ om die reden wel een nieuwe trend. Voor de gemiddelde craft brouwerij is het een mooi bijproduct, bedacht een thuisbrouwer uit Californië. Hij ontwikkelde een drankje waar geen graan, geen gist en geen suiker aan te pas komt. Slechts water en hop. Het brouwproces is verder gelijk aan dat van bier. Klinkt simpel, maar toch ging er jaren experimenteren aan vooraf voordat Paul Tecker de perfecte combinaties gevonden had. Met de vele soorten hop die er op de wereld te vinden zijn, is genoeg variatie mogelijk. Tecker won er vorig jaar een innovatieprijs mee en sindsdien hebben zelfs grote bedrijven als Google en Netflix H2OPS ingekocht als alcoholvrij alternatief op bedrijfsfeesten.
Laatste nieuws
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025
-
Britse vodka van aardappel tot terroir | 03 jul 2025