AMERIKA – Nul calorieën en nul procent alcohol. Dat moet de gezondheidsgoeroes als muziek in de oren klinken. Misschien wordt het ambachtelijk gemaakte bruisende ‘hop water’ om die reden wel een nieuwe trend. Voor de gemiddelde craft brouwerij is het een mooi bijproduct, bedacht een thuisbrouwer uit Californië. Hij ontwikkelde een drankje waar geen graan, geen gist en geen suiker aan te pas komt. Slechts water en hop. Het brouwproces is verder gelijk aan dat van bier. Klinkt simpel, maar toch ging er jaren experimenteren aan vooraf voordat Paul Tecker de perfecte combinaties gevonden had. Met de vele soorten hop die er op de wereld te vinden zijn, is genoeg variatie mogelijk. Tecker won er vorig jaar een innovatieprijs mee en sindsdien hebben zelfs grote bedrijven als Google en Netflix H2OPS ingekocht als alcoholvrij alternatief op bedrijfsfeesten.
Laatste nieuws
-
Ook in Groningen geen reclame op alcohol in de openbare ruimte | 28 nov 2023
-
Geen tweede verhoging accijns in Verenigd Koninkrijk | 27 nov 2023
-
Hoofdpijn voor Chivas Brothers | 24 nov 2023
-
Valse bommelding | 23 nov 2023
-
Marktspiegel | 22 nov 2023
-
Verbod op reclame alcohol en gokken in Almere | 21 nov 2023
-
Wijnsector moet vernieuwen | 20 nov 2023