GROOT-BRITTANNIË – Alcoholarm en alcoholvrij bier is booming, maar dat geldt nog niet voor wijn. Dat stelt marktonderzoeker Wine Intelligence in een nieuw rapport. Het bureau stelt dat de gezondheidsbewuste consument het eerder zoekt in 0% bieren en mocktails, dan in laag-alcoholische wijnen. Een van de redenen zou zijn dat het imago van alcoholvrije wijn nog niet zo best is. Wine Intelligence analyseerde de markt in meerdere landen, van Australië en Nieuw-Zeeland tot Duitsland, Portugal en Japan. Conclusie is dat wijnmakers die zich in het low-alcohol segment willen begeven, de grootste kans op succes hebben in Australië en Nieuw-Zeeland. De alcoholvrije wijnen kunnen het beste een gokje wagen in Scandinavië. Volgens de onderzoekers kunnen wijnen die van nature weinig alcohol bevatten meer fans vergaren dan wijnen waar de alcohol later kunstmatig uit is gehaald. Maar vooralsnog zijn andere categorieën populairder: organische wijn, duurzaam geproduceerde wijn en fair trade.
Laatste nieuws
-
Laatste kans om te bieden op zeldzame Bordeaux-wijnen | 24 okt 2025
-
Zuid-Amerika waagt zijn kans op La Place de Bordeaux | 23 okt 2025
-
Miljoeneninjectie van Pernod Ricard in Hiram Walker | 22 okt 2025
-
Drank, macht en familie in House of Guinness | 21 okt 2025
-
Proeven, praten en informeren op The Art of Drinks 2025 | 20 okt 2025
-
Constellation krijgt klap van 65% na verkoop van Svedka | 20 okt 2025
-
Van actieheld tot crowdfunding | 17 okt 2025
