ITALIË – Een bootcamp in Italië. Niet om de spieren te versterken en een indrukwekkende sixpack te kweken, maar om de smaakpapillen te prikkelen en te verwennen. Veertig talentvolle jongeren uit de wijn- en food-sector, in de leeftijd van 25 tot 30 jaar, kwamen vorige week samen in Noord-Italië voor de eerste editie van de Allegrini Bootcamp. Het doel: Verona en dan met name de streek Valpolicella ‘ns even goed op de kaart zetten. Het befaamde wijnhuis had een vol programma voor de jongeren, die onder meer uit Nederland, de VS, Duitsland, Mexico en Israël kwamen. Zo mochten zij onder meer laten zien of zij zelf een beetje knap kunnen oogsten. Ze deden mee aan proeverijen, legden hun oor te luisteren bij topsommeliers en communicatiedeskundigen en konden met eigen ogen zien hoe de druiven voor de amarone te drogen worden gelegd.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025