FRANKRIJK – Het is nog niet eens echt komkommertijd, maar de berichten over blauwe wijn halen al weer de krant. Deze keer gaat het om nieuw onderzoek van een Franse universiteit. Daaruit zou blijken dat de vooral op terrasjes graag geziene gast wel degelijk kunstmatige kleurstoffen bevat, in tegenstelling tot wat producenten beweren. Studenten uit Toulouse ontleedden twee blauwe wijnen, de Vindigo en de Imajyne. En troffen in beide E133 aan, een kunstmatige kleurstof die bijvoorbeeld ook voor smurfenijs en blauwe mm’s wordt gebruikt. De Spaanse makers van de Vindigo zeggen dat de chardonnay haar kleur dankt aan een natuurlijk pigment dat in de schil van de druiven voorkomt. De producent van het op Corsico gefabriceerde Imajyne koos de tegenaanval en kwam met een door twee ministeries goedgekeurd rapport om te bewijzen dat de blauwe wijn alleen maar natuurlijke kleurstoffen bevat.
Laatste nieuws
-
Fijne exportcijfers voor Zuid-Afrika | 21 jan 2021
-
Ogen gericht op de ‘verlosser’ | 20 jan 2021
-
Dagelijks oefenen helpt aangetast reukvermogen bij herstel | 19 jan 2021
-
Steun voor Franse wijnbouwer | 18 jan 2021
-
Ierland noteert daling in drankexport | 15 jan 2021
-
Wijnmarkt wacht goed herstel | 14 jan 2021
-
Doen we nog aan Dry January? | 13 jan 2021