Wat doe je als je hele druivenoogst nog net niet in vlammen opgaat, maar wel zodanige rookschade oploopt dat de wijn die je er van maakt niet te drinken is? Dan ga je niet bij de pakken neerzitten. En maakt er een pittige saus van, voor bij de barbecue. Durant Vineyards, pinot noir producent uit Oregon, sloeg aan het experimenteren samen met een ervaren fabrikant van mosterd en andere smaakmakers. Na maanden van proeven kwamen ze tot de perfecte sausformule. Eentje waarbij het fruit van de druif werd benadrukt en de rokerige ondertonen van de bosbranden. Pittig en hartig, aldus de producent. Inmiddels zijn er 5000 flessen saus geproduceerd en wellicht dat er nog eens 15000 volgen. Volgens de producent zou de totale opbrengst net genoeg zijn om de kosten van de wijnproductie te dekken en waarbij er ook nog 5% wordt gedoneerd aan de plaatselijke brandweer. Iets met van een nood een deugd maken?
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025