JAPAN – Als de vraag naar jouw product alle verwachtingen overtreft, dan ben je doorgaans een gelukkig man. Maar de populariteit van Japanse whisky bezorgt Takeshi Niinami de nodige kopzorgen. Met geen mogelijkheid kan zijn bedrijf Suntory’s aan de stijgende vraag voldoen. Niet op de korte, maar ook niet op de langere termijn. De directeur verwacht dat het nog zeker tien jaar zal duren voor zijn distilleerderijen dit probleem hebben opgelost. “Over vijf jaar zullen we nog steeds bezig zijn om klanten uit te leggen dat we hen niet voldoende kunnen bevoorraden”, zegt hij in de pers. Suntory’s had de capaciteit van haar Yamazaki- en Hakushu-distilleerderijen al aanzienlijk vergroot om meer te kunnen produceren. Maar de rijping kost natuurlijk tijd. Het bedrijf, dat in 2014 het Amerikaanse Beam overnam, heeft momenteel meer dan een miljoen vaten liggen. Ook whiskydistilleerderij Nikka, gevestigd in het noorden van Japan, heeft haar productie opgeschroefd. Vier stills die, toen de markt eind jaren 90 inzakte, buiten gebruik raakten, zijn weer nieuw leven ingeblazen.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025