JAPAN – Als de vraag naar jouw product alle verwachtingen overtreft, dan ben je doorgaans een gelukkig man. Maar de populariteit van Japanse whisky bezorgt Takeshi Niinami de nodige kopzorgen. Met geen mogelijkheid kan zijn bedrijf Suntory’s aan de stijgende vraag voldoen. Niet op de korte, maar ook niet op de langere termijn. De directeur verwacht dat het nog zeker tien jaar zal duren voor zijn distilleerderijen dit probleem hebben opgelost. “Over vijf jaar zullen we nog steeds bezig zijn om klanten uit te leggen dat we hen niet voldoende kunnen bevoorraden”, zegt hij in de pers. Suntory’s had de capaciteit van haar Yamazaki- en Hakushu-distilleerderijen al aanzienlijk vergroot om meer te kunnen produceren. Maar de rijping kost natuurlijk tijd. Het bedrijf, dat in 2014 het Amerikaanse Beam overnam, heeft momenteel meer dan een miljoen vaten liggen. Ook whiskydistilleerderij Nikka, gevestigd in het noorden van Japan, heeft haar productie opgeschroefd. Vier stills die, toen de markt eind jaren 90 inzakte, buiten gebruik raakten, zijn weer nieuw leven ingeblazen.
Laatste nieuws
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
-
Wereldse whisky verrast: India, Taiwan en Australië stelen de show | 11 aug 2025