ITALIË – Voor de Europese frisdrankindustrie dreigt een tekort aan CO2. Een Italiaanse producent vertelt aan het vakblad Cronache di Gusto dat hij de productie van bruiswater moest stopzetten omdat er geen kooldioxide meer voorhanden is. Het probleem speelt al langer – in september vorig jaar berichtten we al over het tekort aan koolstofdioxide in de Britse bier- en frisdrankindustrie – maar nu neemt de schaarste op de Europese markt duidelijk toe. Het is een gevolg van de stijgende energiekosten en de transportproblemen, meldt producentenvereniging Assobibe.
Laatste nieuws
-
Nederlandse brouwers buiten gebaande paden | 20 mei 2025
-
Wist u dat er een soort ‘dranken-quote’ bestaat? | 19 mei 2025
-
Hoge verwachtingen Zuid Afrikaanse oogst | 16 mei 2025
-
Alcohol maakt wijnstokken mogelijk weerbaarder tegen droogte | 15 mei 2025
-
Herstel in Bourgogne biedt sprankje hoop | 14 mei 2025
-
EU steunt Franse drankensector met €5 miljard | 13 mei 2025
-
Mocht u toevallig in de buurt zijn… | 12 mei 2025