SCHOTLAND – Koud, kil en nat. Schotland heeft nou niet bepaald het tropische klimaat dat doorgaans geassocieerd wordt met de vervaardiging van rum. Toch besloten drie ondernemers uit Edinburgh de stoute schoenen aan te trekken voor een on-Engels avontuur. Samen met wijnhandelaar Gavin Ferguson zijn bareigenaren Mike Aikman en Jason Scott van plan om een complete portfolio op te bouwen van Britse distillaten. Te beginnen met witte rum. Volgens het trio heeft gin in Groot-Brittannië ondertussen wel zijn hoogtepunt bereikt, maar is er voor rum en andere distillaten nog een hele wereld te winnen, zeker met het oog op de huidige cocktailhype. Het suikerrietdistillaat onderging een langzame fermentatie (vier weken) op lage temperatuur. Gebruik van champagne- en rumgist leverde een ongebruikelijk smaakprofiel op, aldus de makers. De eerste witte rum van Schotse oorsprong heeft de naam ‘SeaWolf’ (orka) meegekregen, wat gelijk de vraag opwerpt of de makers op de hoogte zijn van het Duitse rum- en wodkamerk met dezelfde naam… Met slechts driehonderd flessen is de oplage overigens zeer beperkt.
Laatste nieuws
-
Laatste kans om in te schrijven voor de V d’Or Awards 2026 | 16 sep 2025
-
Een glas wijn of bier is niet alleen maar slecht | 15 sep 2025
-
Huub van Doorne neemt na twintig jaar afscheid als CEO van Lucas Bols | 12 sep 2025
-
Recordregen aan gouden medailles bij Wijnkeuring 2025 | 11 sep 2025
-
Snellere controles in zicht, maar handbagagewijn moet nog even wachten | 10 sep 2025
-
Cider terug van weggeweest? | 09 sep 2025
-
Oudste whisky van India | 08 sep 2025