SCHOTLAND – Koud, kil en nat. Schotland heeft nou niet bepaald het tropische klimaat dat doorgaans geassocieerd wordt met de vervaardiging van rum. Toch besloten drie ondernemers uit Edinburgh de stoute schoenen aan te trekken voor een on-Engels avontuur. Samen met wijnhandelaar Gavin Ferguson zijn bareigenaren Mike Aikman en Jason Scott van plan om een complete portfolio op te bouwen van Britse distillaten. Te beginnen met witte rum. Volgens het trio heeft gin in Groot-Brittannië ondertussen wel zijn hoogtepunt bereikt, maar is er voor rum en andere distillaten nog een hele wereld te winnen, zeker met het oog op de huidige cocktailhype. Het suikerrietdistillaat onderging een langzame fermentatie (vier weken) op lage temperatuur. Gebruik van champagne- en rumgist leverde een ongebruikelijk smaakprofiel op, aldus de makers. De eerste witte rum van Schotse oorsprong heeft de naam ‘SeaWolf’ (orka) meegekregen, wat gelijk de vraag opwerpt of de makers op de hoogte zijn van het Duitse rum- en wodkamerk met dezelfde naam… Met slechts driehonderd flessen is de oplage overigens zeer beperkt.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025