AMERIKA – Beetje grieperig? Een wijntje helpt om erger te voorkomen, volgens Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Science. Aan de hand van tests op muizen beschrijven wetenschappers aan de Washington University School of Medicine hoe bepaalde bestanddelen in rode wijn, waaronder flavonoïden, zorgen voor verhoging van de immuunrespons. Dat doen deze antioxidanten door een samenwerking aan te gaan met ons microbioom, oftewel de bacteriën in ons lichaam die van belang zijn voor het afweersysteem. Daardoor zouden niet alleen de griepsymptomen afnemen, maar ook de tijd die nodig is om te herstellen, verkort worden. De onderzoekers houden nog wel een slag om de arm; de resultaten zijn nog niet getest op mensen die al een griepje onder de leden hadden.
Laatste nieuws
-
Fruitglühwein boekt kleine min, maar producenten blijven optimistisch | 20 aug 2025
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
Koos schnöink
Weet je, al werkt het niet het is geen straf zo een “medicatie” te gebruiken.