AMERIKA – Beetje grieperig? Een wijntje helpt om erger te voorkomen, volgens Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Science. Aan de hand van tests op muizen beschrijven wetenschappers aan de Washington University School of Medicine hoe bepaalde bestanddelen in rode wijn, waaronder flavonoïden, zorgen voor verhoging van de immuunrespons. Dat doen deze antioxidanten door een samenwerking aan te gaan met ons microbioom, oftewel de bacteriën in ons lichaam die van belang zijn voor het afweersysteem. Daardoor zouden niet alleen de griepsymptomen afnemen, maar ook de tijd die nodig is om te herstellen, verkort worden. De onderzoekers houden nog wel een slag om de arm; de resultaten zijn nog niet getest op mensen die al een griepje onder de leden hadden.
Laatste nieuws
-
Veiling The Epicurean’s Atlas | 01 dec 2023
-
Staking Chivas Brothers gaat door | 30 nov 2023
-
Brussels Beer Challenge | 29 nov 2023
-
Ook in Groningen geen reclame op alcohol in de openbare ruimte | 28 nov 2023
-
Geen tweede verhoging accijns in Verenigd Koninkrijk | 27 nov 2023
-
Hoofdpijn voor Chivas Brothers | 24 nov 2023
-
Valse bommelding | 23 nov 2023
Koos schnöink
Weet je, al werkt het niet het is geen straf zo een “medicatie” te gebruiken.