LONDEN – Onderzoekers aan de Queen Mary Universiteit in Londen ontwikkelen een geavanceerde oogstrobot die druiven kan plukken zonder ze te beschadigen. Deze robot is uitgerust met sensoren en kunstmatige intelligentie (AI), zodat hij rijpe druiven kan herkennen en de suikerwaarden kan meten. De vingers zijn drukgevoelig, wat zorgt dat de druiven intact blijven tijdens het plukken. Onderzoeker Ketao Zhang verklaart dat de robot dag en nacht kan werken en volledig zelfstandig moet kunnen opereren. Hoewel hij momenteel nog wordt bestuurd via virtual reality, verwacht het team dat binnen twee jaar de eerste commerciële exemplaren op de markt zijn.
 
	
	
      Laatste nieuws       
    - 
            Nieuwe keldermeester bij Champagne Telmont | 30 okt 2025
- 
            Robert Mondavi Winery ondergaat grote metamorfose | 29 okt 2025
- 
            Oostenrijkse chardonnay verovert de wereld | 28 okt 2025
- 
            Kleine oogst, grootse kwaliteit in Champagne | 27 okt 2025
- 
            Laatste kans om te bieden op zeldzame Bordeaux-wijnen | 24 okt 2025
- 
            Zuid-Amerika waagt zijn kans op La Place de Bordeaux | 23 okt 2025
- 
            Miljoeneninjectie van Pernod Ricard in Hiram Walker | 22 okt 2025

