IERLAND – ‘We’re calling last orders’, luidt de aankondiging op de website van de Old Jameson Distillery. Het bezoekerscentrum maakt zich op voor een metamorfose en sluit in de loop van volgende week de deuren. Vanaf maart 2017 kunnen toeristen de grootste whiskey experience in nieuwe vorm beleven. In de oude ‘Bow Street Distillery’ in Dublin werd vanaf 1780 bijna tweehonderd jaar lang Jameson Irish Whiskey gemaakt. In 1971 werd de productie verplaatst naar Midleton, de oude distilleerderij in desolate staat achterlatend. Maar begin 2000 werd het pand in ere hersteld, met als doel liefhebbers te vertellen over de geschiedenis en productie van de beroemde Irish whiskey. Sinds het beginjaar hebben ruim vier miljoen bezoekers een voet over de drempel gezet. Om te kunnen voldoen aan de eisen van het groeiende whiskeytoerisme steekt producent Irish Distillers bijna 11 miljoen euro in een grootscheepse verbouwing. Het bezoekerscentrum is van plan begin maart in vernieuwde vorm de deuren te heropenen. Net op tijd voor St. Patrick’s Day.
Laatste nieuws
-
Spaans onderzoek naar frauduleuze praktijken | 15 apr 2021
-
Minder champagne naar VS | 14 apr 2021
-
Franse wijnboer kan rekenen op compensatie vorstschade | 13 apr 2021
-
Herwonnen vrijheid | 12 apr 2021
-
Britse wijnimport keldert na goed jaar | 09 apr 2021
-
Alcohol alleen in de slijterij? | 08 apr 2021
-
Craft breweries laten zich niet weerhouden door crisis | 07 apr 2021