IERLAND – ‘We’re calling last orders’, luidt de aankondiging op de website van de Old Jameson Distillery. Het bezoekerscentrum maakt zich op voor een metamorfose en sluit in de loop van volgende week de deuren. Vanaf maart 2017 kunnen toeristen de grootste whiskey experience in nieuwe vorm beleven. In de oude ‘Bow Street Distillery’ in Dublin werd vanaf 1780 bijna tweehonderd jaar lang Jameson Irish Whiskey gemaakt. In 1971 werd de productie verplaatst naar Midleton, de oude distilleerderij in desolate staat achterlatend. Maar begin 2000 werd het pand in ere hersteld, met als doel liefhebbers te vertellen over de geschiedenis en productie van de beroemde Irish whiskey. Sinds het beginjaar hebben ruim vier miljoen bezoekers een voet over de drempel gezet. Om te kunnen voldoen aan de eisen van het groeiende whiskeytoerisme steekt producent Irish Distillers bijna 11 miljoen euro in een grootscheepse verbouwing. Het bezoekerscentrum is van plan begin maart in vernieuwde vorm de deuren te heropenen. Net op tijd voor St. Patrick’s Day.
Laatste nieuws
-
Duitse biercultuur vernieuwt om bij te blijven | 14 jul 2025
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025