IERLAND – ‘We’re calling last orders’, luidt de aankondiging op de website van de Old Jameson Distillery. Het bezoekerscentrum maakt zich op voor een metamorfose en sluit in de loop van volgende week de deuren. Vanaf maart 2017 kunnen toeristen de grootste whiskey experience in nieuwe vorm beleven. In de oude ‘Bow Street Distillery’ in Dublin werd vanaf 1780 bijna tweehonderd jaar lang Jameson Irish Whiskey gemaakt. In 1971 werd de productie verplaatst naar Midleton, de oude distilleerderij in desolate staat achterlatend. Maar begin 2000 werd het pand in ere hersteld, met als doel liefhebbers te vertellen over de geschiedenis en productie van de beroemde Irish whiskey. Sinds het beginjaar hebben ruim vier miljoen bezoekers een voet over de drempel gezet. Om te kunnen voldoen aan de eisen van het groeiende whiskeytoerisme steekt producent Irish Distillers bijna 11 miljoen euro in een grootscheepse verbouwing. Het bezoekerscentrum is van plan begin maart in vernieuwde vorm de deuren te heropenen. Net op tijd voor St. Patrick’s Day.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025