FRANKRIJK – De wijnlanden in de EU hebben in 2020 maar liefst 9% meer wijn geproduceerd dan het jaar daarvoor. Dat meldt OIV-voorzitter Luigi Moio vanuit het nieuwe hoofdkwartier in Dijon. Het betekent dat er dat jaar 13 miljoen hectoliter wijn extra was. Ondanks het feit dat de Italiaanse, Franse en Spaanse producentenorganisaties besloten hadden om de vastgestelde limieten lager te houden dan in 2019. Zij deden dat onder invloed van de coronacrisis; de verwachting was dat de vraag op de wereldwijde wijnmarkt zou dalen. Maar het weer had daar geen boodschap aan. Voor veel wijnbouwers werd het een zomer om van te dromen en was de oogst juist overvloedig. Zo noteerde Spanje een plus in volume van 21%. Frankrijk produceerde 11% meer wijn en Italië 3%. Een jaar later lagen de kaarten overigens heel anders, maar dat horen we dan volgend jaar wel weer van Moio. De International Organisation of Vine and Wine maakte over diverse deelonderwerpen de balans op; meer leest u binnenkort in Drinks Slijtersvakblad. Ook een abonnement?
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025