NOORD-SCHARWOUDE – Meterslange bierschappen in de winkels, speciale bierkaarten in de horeca, bier- & spijsproeverijen… ‘ons’ bier is onverminderd populair. Tot en met zondag 21 mei bundelt bierbrouwend en –verkopend Nederland de krachten. Het is namelijk weer de Week van het Nederlandse Bier. Brouwers, sommeliers, restaurants, café’s en slijters vestigen de aandacht op de veelzijdigheid van het goudgele vocht. Nog niet aan toegekomen om een activiteit op touw te zetten? Denk dan eens aan wat foodpairing recepten in de winkel, een nieuwsgierig makend bericht op Facebook of klim in de pen en stuur een persberichtje naar de lokale krant. De aandacht trekken is soms al genoeg… De Week wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen, waar 104 van de ruim 400 brouwerijen hun medewerking aan verlenen. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei openen zij de deuren voor het publiek. Met demonstraties, proeverijen en presentaties informeren de ambachtelijke brouwers de bierliefhebber over het brede aanbod aan biersoorten en -smaken. Een van de prominente deelnemers is Grolsch, die haar proefbrouwerij heeft verbouwd en vanaf nu een kijkje in eigen keuken biedt. De lange lijst aan activiteiten maakt duidelijk: het Nederlandse (speciaal)bier wordt op handen gedragen.
Laatste nieuws
-
Een glas wijn of bier is niet alleen maar slecht | 15 sep 2025
-
Huub van Doorne neemt na twintig jaar afscheid als CEO van Lucas Bols | 12 sep 2025
-
Recordregen aan gouden medailles bij Wijnkeuring 2025 | 11 sep 2025
-
Snellere controles in zicht, maar handbagagewijn moet nog even wachten | 10 sep 2025
-
Cider terug van weggeweest? | 09 sep 2025
-
Oudste whisky van India | 08 sep 2025
-
Ook vroege start bij Duitse druivenpluk | 05 sep 2025