GROOT-BRITTANNIË – Af en toe verschijnt er zo’n bericht in de krant dat ons hart sneller doet kloppen. Zou dit dan eindelijk dé oplossing zijn voor het probleem waar menig wijndrinker tegenaan loopt? We hebben het natuurlijk over de perfecte afsluiter, waarmee je een geopende wijn langer dan een paar dagen kunt bewaren. Deze keer is het een industrieel ontwerper die claimt de oplossing te hebben gevonden. De Brit Tom Cotton heeft een karaf ontwikkeld waar de wijn kan worden ingeschonken en die later weer luchtdicht kan worden afgesloten. Hiermee blijft de wijn tot wel twaalf dagen houdbaar. Natuurlijk is het systeem uitvoerig getest, zowel in het laboratorium als door wijnexperts, die concludeerden dat er na zeven dagen geen enkel verschil was opgetreden in de smaak. Aan de uitvinding, Eto genaamd, is vijf jaar gewerkt. Via crowdfunding probeert Cotton het product op de markt te krijgen.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025