GROOT-BRITTANNIË – Af en toe verschijnt er zo’n bericht in de krant dat ons hart sneller doet kloppen. Zou dit dan eindelijk dé oplossing zijn voor het probleem waar menig wijndrinker tegenaan loopt? We hebben het natuurlijk over de perfecte afsluiter, waarmee je een geopende wijn langer dan een paar dagen kunt bewaren. Deze keer is het een industrieel ontwerper die claimt de oplossing te hebben gevonden. De Brit Tom Cotton heeft een karaf ontwikkeld waar de wijn kan worden ingeschonken en die later weer luchtdicht kan worden afgesloten. Hiermee blijft de wijn tot wel twaalf dagen houdbaar. Natuurlijk is het systeem uitvoerig getest, zowel in het laboratorium als door wijnexperts, die concludeerden dat er na zeven dagen geen enkel verschil was opgetreden in de smaak. Aan de uitvinding, Eto genaamd, is vijf jaar gewerkt. Via crowdfunding probeert Cotton het product op de markt te krijgen.
Laatste nieuws
-
Topwijnen gestolen in Toscane | 27 mrt 2025
-
Dutch Beer Challenge | 26 mrt 2025
-
Carlsberg nieuwe sponsor van UEFA | 25 mrt 2025
-
EU stelt extra importheffing op VS uit | 24 mrt 2025
-
Britse drempel voor alcoholvrij bier verhoogd | 21 mrt 2025
-
Limburgs Wijnbouwcongres 2025 | 20 mrt 2025
-
ProWein 2025 blijft toonaangevende internationale vakbeurs ondanks stevige concurrentie | 19 mrt 2025