GROOT-BRITTANNIË – Met een heuse Japanse ceremonie – Jichinsai genaamd – is de bouw gestart van Engelands eerste saké-fabriek. De Dojima Sake Brewery komt te liggen in de graafschap Cambridgeshire in het oosten van Groot-Brittannië. Eigenaar Yoshihide Hashimoto mikt het eerste jaar op een productie van zo’n 10.000 flessen. Zoals tegenwoordig zo vaak gebeurt in de drankenindustrie, krijgt de nieuwe brouwerij ook een bezoekerscentrum. Britse liefhebbers van de populaire rijstwijn moeten nog even geduld hebben; de bouw zal zo’n negen maanden in beslag nemen, waarna de eerste productie in oktober volgend jaar van start kan gaan. Het brouwen zelf duurt gemiddeld twee maanden, en daarna moet de drank nog tussen de zes maanden en twee jaar rijpen. Vooral de laatste twee jaar mag saké zich verheugen in steeds meer belangstelling. De Dojima Sake Brewery is voor Engeland de eerste, maar Japan zelf telt meer dan 1.000 brouwerijen.
Laatste nieuws
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025
-
Britse vodka van aardappel tot terroir | 03 jul 2025