PORTUGAL – Na twee minder volumineuze jaren hebben wijnbouwers in de Douro weer goed geboerd. Van de opbrengst van 2019 kon ruim 1,6 miljoen hectoliter wijn worden gemaakt; da’s maar liefst 33% meer dan vorig jaar. Extremiteiten in het weer bleven dit keer uit en dat heeft de gemiddelde opbrengst over de laatste jaren aardig opgekrikt. Voor heel Portugal ligt de productie zo’n 7% hoger dan vorig jaar, meldt wijninstituut IVV (Instituto da Vinha e do Vinho). Helaas waren er ook regio’s die moesten inleveren op vorig jaar, zoals de Algarve (-18%), Lissabon (-16%) en Alentejo (-9%). Rood heeft nog altijd het grootste aandeel in Portugal, 61% van de totale productie hoort tot deze categorie.
Laatste nieuws
-
Nieuwe wind bij Ardbeg | 21 nov 2025
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
