PORTUGAL – Na twee minder volumineuze jaren hebben wijnbouwers in de Douro weer goed geboerd. Van de opbrengst van 2019 kon ruim 1,6 miljoen hectoliter wijn worden gemaakt; da’s maar liefst 33% meer dan vorig jaar. Extremiteiten in het weer bleven dit keer uit en dat heeft de gemiddelde opbrengst over de laatste jaren aardig opgekrikt. Voor heel Portugal ligt de productie zo’n 7% hoger dan vorig jaar, meldt wijninstituut IVV (Instituto da Vinha e do Vinho). Helaas waren er ook regio’s die moesten inleveren op vorig jaar, zoals de Algarve (-18%), Lissabon (-16%) en Alentejo (-9%). Rood heeft nog altijd het grootste aandeel in Portugal, 61% van de totale productie hoort tot deze categorie.
Laatste nieuws
-
Alcoholvrij-drempel in Groot-Brittannië mogelijk verhoogd naar 0,5% | 29 sep 2023
-
Bijzondere ontdekking in Chablis | 28 sep 2023
-
Champagne Salon brengt vintage 2013 uit | 27 sep 2023
-
Tien duurste champagnes ter wereld in 2023 | 26 sep 2023
-
Bier in Londen aan de prijs | 25 sep 2023
-
Heineken in de Mix | 22 sep 2023
-
Eerste reactie van CBL op miljoenennota | 21 sep 2023