Gaat men het in Frankrijk redden om voor 31 maart a.s. alle cognac gedistilleerd te hebben? Men vraagt het zich af. Het was namelijk een buitensporig goede oogst met een lager alcoholgehalte. En dus worden nu al alle zeilen bijgezet om alles te verwerken. Anthony Brun, voorzitter van de UGVC (de organisatie van de wijnbouwers AOC-cognac), heeft goede hoop. Alle pot stills draaien inmiddels op volle capaciteit en dat zal de komende tijd nog wel even zo blijven. Het UGVC doet er in ieder geval alles aan en brengt bedrijven met ketels die nog niet in gebruik zijn in contact met bedrijven die om extra ketels staan te springen. Zodat straks alles is gedistilleerd en klaar is voor zowel de productie van cognac als voor de zogenaamde ‘klimaatreserve’ als voorraad voor toekomstige (minder overvloedige) oogstjaren.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025