FRANKRIJK – Timing is alles, en dat geldt zeker voor de wijnboer. In de Cognac zijn ze vorige week begonnen met het binnenhalen van de druiven om ervoor te zorgen dat het evenwicht tussen zuurgraad en alcoholgehalte bewaard blijft. De impact van de hitte is voelbaar, meldde het Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC) en daarom riep de belangenorganisatie de wijnbouwers op zo snel mogelijk met de oogst te starten. Meestal is dat pas in oktober. De maximaal toegestane opbrengst is dit jaar bepaald op 14,73 hl pure alcohol per hectare. De vroege oogst heeft ook als voordeel dat al snel met de distillatie kan worden gestart. Voor de winter verwacht de BNIC meer problemen met de gastoevoer en steeds hogere kosten.
Laatste nieuws
-
Leeg vaatje voor de directie | 01 feb 2023
-
Geurtsen blijft Hofleverancier | 31 jan 2023
-
Whiskeytoerisme nog niet op oude niveau | 30 jan 2023
-
Minder wijn voor Spanje | 27 jan 2023
-
Nederlander drinkt zijn biertje weer net zo lief in de kroeg | 26 jan 2023
-
Gironde vraagt opnieuw aandacht voor penibele situatie | 25 jan 2023
-
Cognac boekt prima omzet | 24 jan 2023