SPANJE – Als het goed is, drinken we over vijf jaar vooral biologische Cava. De D.O. werkt toe naar 100% biologische productie voor de klassen reserva, gran reserva en paraje calificado. Op dit moment is zo’n 35% van de betere cava biologisch, maar dat percentage moet dus in korte tijd flink omhoog. Volgens de Cava-raad is dat waar de markt om vraagt. De producenten kregen de laatste jaren te maken met nieuwe regelgeving, waarbij duurzaamheid een van de speerpunten is.
Laatste nieuws
-
Fruitglühwein boekt kleine min, maar producenten blijven optimistisch | 20 aug 2025
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025